QRF Header Image

Inge Boets

Inge Boets

Inge Boets (°14/06/1962) behaalde haar Licentie in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen, volgde opleidingen Strategic Leadership aan Babson college (Harvard) en IMD, en was bedrijfsrevisor en erkend revisor voor verzekeringsondernemingen.

Inge Boets startte haar loopbaan als auditor bij Ernst & Young, waarbij ze zich specialiseerde in internationale ondernemingen en de verzekeringssector. Nadat ze in 1996 partner werd bij Ernst & Young richtte ze er de Risk Practice op. Zij was ook lid van het Groepsbestuur van Ernst & Young België van 2001 tot 2006.

In 2006 werd Inge Boets leider van Ernst & Young’s Global Risk Practice. In 2008 combineerde zij deze rol met de EMEIA Risk Leader verantwoordelijkheid.

In 2009 werd ze lid van het Global Executive team van de Advisory afdeling van Ernst & Young, waar ze verantwoordelijk was voor Quality & Risk Management. Ze was tevens lid van Ernst & Young’s Global Quality & Risk Management Executive.

In 2010 keerde Inge Boets terug naar Ernst & Young België waar ze Global Client Service Partner voor de Europese Unie en al zijn instellingen werd.

In 2011 gaf ze een nieuwe oriëntatie aan haar professionele loopbaan en werd ze onafhankelijk bestuurder.

Inge Boets is regelmatig gastspreker over onderwerpen als audit, risk management, governance en heeft meerdere artikels geschreven over deze topics.

Vandaag is Inge Boets onafhankelijk bestuurder bij Euroclear plc, Euroclear SA, Econopolis, Ontex en Vanbreda Risk & Benefits. Inge Boets is ook lid van het auditcomité bij het Vlaams Parlement , Euroclear SA en is voorzitter van het Auditcomité van Vanbreda Risk & Benefits.